Article

Obertura del Condis

Autor: 
Martí Alavedra

Com és normal en una petita vila com Vacarisses, la nova obertura d'un gran supermercat al poble ha aixecat molta expectació. Tothom vol anar a veure'l, a mirar-lo, a comparar preus i evidentment a comprar. Només cal saber la gran quantitat de gent que hi ha arribat a passar en una setmana. 

Nosaltres, a casa, tenim el lema que diu "el sol surt cada dia per tothom". Això vol dir que tothom és lliure d'anar a comprar allà on vulgui. És per això que creiem i esperem que la gent del poble valorarà més encara els nostres productes. És a dir, al poble hi ha petits comerços d'artesans que fan uns productes amb una qualitat i una artesania que molt probablement no podran adquirir al supermercat. Molta gent hauria de saber que aquest dos tipus de comerços, les grans superfícies i el petit comerç, tenim productes completament diferents i, com a conseqüència el seu preu també és molt diferent. De manera que el poble de mica en mica se'n va ressentint i, perquè no dir-ho, també morint. Però des d'aquí fem una crida: hem de lluitar per a què això no acabi passant!

També he de dir que sóc conscient que hi ha força gent que valora la nostra feina i el nostre producte i que confia plenament en el què fem. Això ens ajuda a tirar endavant el dia a dia, i no enfonsar-nos ni desmoralitzar-nos quan veiem els preus (amb els quals no podem competir) que tenen els productes d'aquestes grans superfícies.

Sabem que Vacarisses és un poble una mica atípic i, com a tal, la població està molt escampada. Això no té perquè ser un inconvenient a l'hora de poder vendre, però en l'actualitat ho és. El nucli s'ha quedat molt petit, tothom va en cotxe i el problema ara és trobar lloc per a aparcar encara que sigui un moment per anar a recollir el diari o una barra de pa.

Aquest és un factor a favor del Condis. És més fàcil pujar per l'avinguda i parar un moment a comprar les coses que ens fan falta, que haver de patir per aparcar o caminar, encara que sigui un petit trajecte. Però aquesta és la realitat. Actualment, tots anem sempre estressats i amb pressa i al final tots acabem sent pràctics.

Per tant, suposo que aquest supermercat tindrà una bona acollida i que per la seva ubicació farà feina. Però jo voldria que la gent fés una reflexió i que pensi en la importància que té per al petit comerç en aquests moments tant crítics i durs en els què vivim. Només per això hem de moure el poble i fer-lo més actiu i dinàmic. Només nosaltres ho podem aconseguir!

 

Diferenciar gran consum de qualitat i artesania

Hola, 

Jo crec que, com diu el Martí, cada dia surt el Sol per a tothom!

És normal que un nou comerç espanti al poble, com ha passat altres vegades amb un nou bar, etc. Però jo crec que Vacarisses és prou gran per a que tothom hi tingui cabuda. Em sembla que falta moooolt per a que Vacarisses tingui una saturació de comerços. 

I a més, la competència és bona per a tothom: crec que servirà per a que encara valorem més la qualitat del petit comerç (tracte, producte, etc.) i posarà les piles als petits comerciants que per manca de competència en ocasions s'han relaxat massa en assegurar l'artesanitat dels seus productes i la qualitat d'aquests. Inclús a ser més enginyiososo i oferir més varietat, sempre artesana i amb qualitat. 

L'únic comerç del nucli que crec que sí pot patir amb aquest tema, a menys que es reinventi força, és el Llobet.... doncs el tipus de compra que es fa a un i altre lloc és molt similar. La resta, no crec que hagi de patir gens i mica, sobretot si saben explotar al màxim el valor i qualitat que pot oferir un artesà ;-)

Comentaris recents

Visites

  • Visitants únics:9,414
  • Visitants:
  • Avui:17